Management si Leadership in educatie

Dacă locuiești în Marea Britanie sau oriunde în lume și aspiri să devii

Acest curs

Acest curs este conceput și dezvoltat de către Institutul de Educație, cea mai mare instituție a Marii Britanii dedicată studiului educației și domeniilor înrudite. Înființat în 1902, Institutul este un centru de excelență de talie mondială, cercetare și consultanță în educație și în domeniile conexe din paractica profesională și științele sociale.Institutul are pe rol peste 100 de proiecte de cercetare și consultanță în orice moment.

 Conducerea și managerierea  schimbării și imbunătățirii educaționale

Acest modul prezintă teoriile de bază legate de leadership și managementul în educație și modul în care acestea funcționează într-o serie de situații și culturi naționaleStudenții sunt conștientizați că cele mai multe teorii din leadership și management sunt occidentale și sunt încurajați să considere aplicabiliatea acestora în proriul context cultural. Organizația educațională individuală este privită din perspectiva structurii sale ,a propriei culturi instituționale și a modului în care puterea este distribuită. Implicațiile legate de schimbarea, diviziunea și alocarea puterii între guvernul național, regional și instituțiile educaționale sunt luate în considerare. Temele cheie ale eficacității,  îmbunătățirii și schimbării în educație sunt incluse în acest modul împreună cu conceptul conex de evaluare.

Acest modul  începe cu întrebarea: Ce înțelegem prin învățare? Apoi se iau în considerare  implicațiile pe cere le au liderii și managerii în a promova o învățare eficace precum și rolul comunității în sprijinirea învățării.

Rolul personalului didactic într-o școală, colegiul sau sistem educațional este cheia succesului, și acest modul ia în considerare două modalități în care managementul resurselor umane  se leagă de învățare și implicațiile acesteia pentru lideri și manageri. Importanța dezvoltării profesionale continue a personalului, suportul și creșterea comunității educaționale este evidențiată. În cele din urmă modulul acordă importanță practicilor care se bazează pe dovezile de cercetare disponibile si pe datele din afara si interiorul instituției și sistemului.

Acest modul este construit pe baza teoriilor prezentate în modulele fundamentale de dezvoltare a aptitudinilor de leadership de care va beneficia organizația dumneavoastră. Îmbunătățește aptitudinile și atitudinile de manager utilizând o gamă întreagă de studii de caz. Duce la înțelegerea modului în care se construiește o echipă, a felului în care se iau deciziile și se rezolvă conflictele. Te ajută să îți dezvolți o serie întreagă de aptitudini legate de managementul timpului și al stresului și de planificare a acțiunilor.

Acest curs ajută la identificarea modului în care instituția dumneavoastră este afectată de politicile naționale și internaționale și de schimbare, incluzând aici accesul, echitatea și justiția socială. Conduce la o mai bună înțelegere a forțelor naționale și globale și impactul pe care acestea le au asupra dumneavoastră și a instituției dumneavoastră.

 Date cheie

Dată limită de aplicare

30 Iunie

Introducerea modulelor online

Septembrie

Data limită a înregistrării

31 August

Începerea programului

Septembrie

Perioada examinării

Mai/Iunie

 

 Taxe 4 module + dizertatie3-5 ani       £ 6 025 pe an

 
 
 

 

</