International Recognition

LCCI Centre  

Testele de limba engleza ale Camerei de Comert si Industrie din Londra

CCI din Londra  Calificari Internationale:

Calificarile se pot obtine in 80 de tari si in fieacre an peste 500 000 de persoane  beneficiaza de ele in intreaga lume. Calificarile LCCI  ofera calificari si diplome intr-o serie intraga de domenii acoperind functiile cheie din domeniul afacerilor.

Limba engleza

Financiar – contabil

Marketing si servicii

      Afaceri , administratie si IT

Examenele evalueaza  cunostintele profesionale in domeniu si sunt testate in limba engleza.

 Calificarile internationale LCCI se bucura de o larga recunoastere internationala: Universitati, camere de comert, angajatori, organizatii profesionale, guverne, birouri de angajare, scoli, sindicate, servicii civile.

ENGLEZA

JETSET ESOL

 EDI JETSET ( Teste de engleza pentru copii,Teste de engleza pentru adulti) ESOL . Au fost proiectate pentru  a evalua capacitatea candidatilor de a comunica in  limba engleza. Sunt utilizate pentru  a fi admisi la studii in strainatate (universitati internationale), pentru a echivala examanele de engleza de la bacalaureat si admiterea la clasele  de engleza -intensiv si  bilingv. ( clasele a- V-a si a- IX-a).

 Testele vor fi sustinute in conditii de examen si cresc ca nivel de dificultate, acoperind cele patru aptitudini  de baza: ascultatul, vorbitul, cititul si scrisul. Sunt destinate  candidatilor care nu sunt vorbitori nativi  si care doresc sa obtina  o calificare superioara si o recunoastere internationala acreditata de catre (UK QCA), recunoscuta in intreaga lume.

 Testele sunt disponibile de la nivelul preliminar pana la nivelul 7 ( putin sub nivelul A2 pana la nivelul C2)  in sistemul european de referinta. Sunt formate din trei componente obligatorii ( ascultat, citit , scris) si o componenta optionala - vorbit. Testele sunt oferite la cerere si sunt disponibile in format  pentru juniori ( copii -JET ) si seniori(SET) adulti

Ascultat: Un test cu raspunsuri multiple pe baza de inregistrari audio  30 – 45 minute, depinzand de nivel.

Citit :Test cu raspunsuri multiple pe baza intelegerii textelor 60 – 120 minute, depinzand de nivel

Scris: Test scris in forma libera 60 – 120 minute, depinzand de nivel.

Vorbit: Evaluare interan in acord cu schema de notare primita (optiona)- 5 - 8 minute, depinzand de nivel.

Certificat pentru predarea englezei de afaceri

Aceasta este o calificare suplimentara pentru profrsorii de lima engleza, introducandu-i in predarea limbii engleze pentru afaceri .

Evaluarea candidatilor  va fi facuta  printr-un examen ce va dura 2 ore si 30 de minute.

SectiuneaA aoopera aptitudinile profesionale legate de predarea englezei pentru afaceri, reprezentand 35%  din nota

Sectiunea B acopera  metodologia predarii englezei de afaceri, reprezentand 35%  din nota

Sectiunea C acopera conceptele fundamentale de afaceri,   reprezentand 30%  din nota

Nivelul 3 Engleza pentru afaceri

CEF B2 – C1

Calificarea este pentru candidatii care detin o cunoastere a limbii engleze pentru afaceri la nivelul  B1 si scriu acceptabil in limba engleza. Probele de scris si citit sunt obligatorii,  cele de ascultat si vorbit sunt optionale.

Evaluarea pentru Citit si scris:

Candidatii sunt examinati timp de 3 ore si examinarea consta in patru cerinte  fiecare valorand 25 de puncte.

Cerinta 1: implica scrierea unei scrisori ca raspuns la o scrisoare primita sau la cererea angajatorului.

Cerinta 2 implica scrierea unui raport bazat pe date din grafice, note, tabele

Cerinta 3 – implica intelegera unei sarcini de lucru prin care candidatul trebuie sa demonstreze ca intelege informatia oferita cu un scop precis

 Cerinta 4 consta intr-o  o sarcina de conversie. Candidatul, trebuind sa reformuleze un mesaj pentru un scop precis

Vorbit (optional)  Candidatii sunt examinati timp de 15 minute.

Part 1 consta intr-o conversatie despre studiile si planurile profesionale de viitor ale candidatului.

 Part 2 –consta in participarea candidatului la o discutie pe un subiect selectat de catre examinator.

Ascultat -  Candidatii sunt evaluati printr-un test de 25 de minute, testul cuprinde 30 de intrebari scurte cu raspunsuri multiple.

Partea 1 (10 intrebari). Ftecare intrebare inregistarta are trei raspunsuri inregistrate , iar candidatii trebuie sa aleaga raspunsul corespunzator.

Partea 2 (20 intrebari).Candidatii asculta scurte conversatii si anunturi, apoi citesc cate o intrebare legata de fiecare conversatie sau anunt. Fiecare intrebarea are patru raspunsuri posibile din care candidatii trebuie sa il aleaga pe cel corect.  

Nivelul 2 Engleza pentru Turism (Scris, Vorbit)

 Aceasta calificare este destinata pentru cei care se pregatesc pentru a lucra in industria turistica in Uk sau in strainatate. Se evalueaza capacitatea de a comunica efectiv in limba engleza la nivel professional. Candidatii trebuie sa aiba un nivel de cunoastere a limbii  engleze de minim B1. Pe langa aceasta,  trebuie sa demonstreze ca pot intelege si intrebuinta limbajul specializat si terminologia folosita in industria turismului.  

Engleza vorbita pentru turism:  Candidatii sunt examinati timp de 20  deminute.  Examinarea orala are doua parti care au pondere egala in notare. Evaluarea are la baza urmatoarele criterii: fluenta, vocabular,  gramatica si pronuntie.

Partea1 participarea la o discutie pe o tema selecatata de catre facilitator

Partea 2 consta intr-un joc de rol bazat pe un scenariu dat . Facilitatorul  joaca rolul clentului, iar candidatul rolul persoanei care lucreaza in industria turismului( eg. agent de turism). Evaluarea este facilitata de catre  personalul centrului, care este inregistrata si trimisa  la EDI pentru a fi notata.

Engleza scrisa pentru turism   Candidatii sunt evaluati printr-un examen scris care dureaza 2 ore si 30 de minute si consta in patru intrebari. O intrebare valoreaza 20 de puncte si sunt intrebari de intelegre a textului scris, din domeniul turismului cu extrase de informatii preluate din ghiduri turistice autentice, materialel promotionale, instructiuni, harti, planuri si date grafice. Sunt cerute raspunsuri scurte care pot implica si calcule.

Intrebari recapitulative care valoreaza 20 de puncte si prin care li se cere  candidatilor sa scrie note structurate pe baza informatiilor date. (Eg. sa planifice un itinerariu)

A treia intrebare notata cu  35 puncte , va implica o sarcina de lucru scrisa extinsa (un pliant, o brosura, o scrisoare). Aceasta se va  baza pe extrase de informatii  in vederea  intelegerii textului scris cu niste date aditionale.

Intrebarea a 4-a va cere canditatilor sa scrie o scrisoare sau un fax in care sa rezolve o problema sau o plangere. Aceasta valoreaza 25 de puncte.

Nivelul 3  Engleza pentru Contabilitate

Engleza pentru contabilitate ii ajuta pe cursanti sa isi dezvolte si sa isi demonstreze aptitudinile de limba engleza in context contabil. Calificarea este pentru vorbitori non-nativi de limba engleza care doresc sa lucreze in doeniul contabilitatii in UK si in strainatate si trebuie sa comunice in domeniul respectiv , folosind terminologia adecvata la un nivel B2.

Examinarea consta in 40 de itemi

 Candidatii vor avea 50 de minute pentru a citi instructiunile si completa raspunsurile

Tipurile de itemi includ: intrebari cu raspunsuri multiple,  sinonime, anttonime, selectia de termeni potriviti unor definitii, completarea frazeleor, propozitiilor cu elementele care lipsesc.

Intelegerea textelor: 

Candidatul trebuie sa selecteze  dintr-un grup de intrebari pe cele care se potrivesc unui text din domeniul contabilitatii.

Candidatul trebuie sa identifice greselile dintr-un text.

 
 
 

 

</